Waarom een tweede Summer of Content absoluut noodzakelijk is

 Sssssst - hier wordt hard aan content gewerkt!

Sssssst - hier wordt hard aan content gewerkt!

Het moet zo’n klein jaar geleden zijn. Dat eerste kleine zaadje in mijn hoofd. Een flard van een idee, dat zich in de nevelen van mijn achterhoofd nestelde. Als je zou kunnen kijken in mijn hoofd en zien wat een regelrechte jungle het daar is, dan weet je dat het een klein mirakel is dat dat zaadje zich ontpopte tot een concreet idee dat ik hier vandaag met jullie kan delen.

(Ik spreek in raadselen, ik weet het. En nee, er volgt geen Bijbelse parabel. Pinky swear!)

Goed, dat idee dus. Als ondernemer ontstaan ideeën vaak doordat je zelf steeds weer dezelfde problemen ondervindt. En als je even rondom je kijkt, merk je dat heel wat anderen tegen diezelfde muren aanlopen. In dit geval: het consistent creëren van goede content.

Oh ironie! De copywriter en content coach vindt geen tijd om content te creëren. De gedachte alleen al is genoeg om een halve liter angstzweet en een joekel van een impostor complex teweeg te brengen. "Goed bezig, Meier!", klinkt het dan in dat hoofd van mij, met strenge stem (een beetje zoals die van Duits in het vierde middelbaar, maar dan iets minder nasaal).

En ook: "Kon ik mij maar terugtrekken op een onbewoond eiland - wel eentje met wifi, dat spreekt - en twee dagen lang ongestoord schrijven. In één hyperefficiënte beweging een dozijn blogposts schrijven, mijn social media goed zetten voor een paar maand. Een batterij nieuwsbrieven neerpennen."


En dan die ene gedachte: "Maar wacht eens. Waarom doe ik dat niet gewoon?"
 

En zo, dames en heren, ontstond het idee voor Summer of Content. Easy peasy. Of was het breezy?

 De deur naar een najaar vol content stond wagenwijd open in vakantiewoning Adelaïde in Ronse

De deur naar een najaar vol content stond wagenwijd open in vakantiewoning Adelaïde in Ronse

Het werd zomer…

Enfin, de uitwerking had uiteraard wel wat voeten in de aarde. Er werd een heuse content marketing cursus gecreëerd. Gezweet over het uitschrijven van een lijvig werkboek. Honderd-en-één praktische regelingen getroffen. Coaching calls ingepland, voorbereid. Maar doordat ik een bondgenoot vond in Gerrit – die net als ik ook bleek te fantaseren van ongestoorde quality time met zijn laptop – maakten we op enkele weken tijd van een wild plan werkelijkheid.

En zo verzamelden we op 23 augustus 2017 in vakantiewoning Adelaïde in Ronse voor twee dagen absolute afzondering en staalharde focus met een groep content-pioniers. Stuk voor stuk ondernemers die de lokroep van een tweedaagse content retreat onweerstaanbaar vonden.

Stuk voor stuk schreven ze zich in omdat ze worstelden met hetzelfde probleem als ik: tijd vinden om te focussen op content.

 De content-boog kan niet àltijd gespannen staan. Leuke nieuwe contacten zijn een aangenaam neveneffect van deelname aan de content retreat. 

De content-boog kan niet àltijd gespannen staan. Leuke nieuwe contacten zijn een aangenaam neveneffect van deelname aan de content retreat. 

“Hier zat ik op te wachten”, zei Annelies van Volop Genieten. “Ik had behoefte aan tijd en die hebben jullie gecreëerd.”  “Ik wist dat ik wilde beginnen met bloggen, maar ik stelde het steeds uit,” klonk het bij excel consultant Céline. Ook bij Martine van Visual Harvesting was dit het cruciale argument: “Tijd vrijmaken om content te creëren. Dat was juist wat ik nodig had.”

 

En wat daar op die twee dagen gebeurde was pure magie. De combinatie van een grondige voorbereiding, concentratie, een duidelijk voelbaar groepsgevoel en intense begeleiding leidde tot hopen ijzersterke content: blogposts, social media posts, foto’s, video’s, freebies, en noem maar op.

Ik herinner mij dat je tijdens de gefocuste sessies een speld kon horen vallen. En dat ik dan met een blik van verstandhouding naar Gerrit keek: “It’s all good.” En ook wel: “Kan je dat nu geloven dat die hier allemaal met zoveel toewijding zitten te werken aan die content?”. Het was nog zoveel beter dan ik me een paar maand voordien in mijn hoofd had durven voorstellen.

 Je kon een speld horen vallen tijdens de hyper-gefocuste sessies...

Je kon een speld horen vallen tijdens de hyper-gefocuste sessies...

Wat ik me vooral ook herinner: de ongelofelijke “klik” met de deelnemers, alsof we dit al jaren deden en elkaar al lang kenden. De ontspannen sfeer. Gezellig lunchen en ideeën uitwisselen. Het glas heffen op een vruchtbare dag. Elkaar inspireren. Schouderklopjes uitwisselen. Voetjes onder tafel schuiven en genieten van een zomerse BBQ. Het nachtelijke bezoek aan sauna en jacuzzi (en het ijskoude dompelbad ter afkoeling ;-)). Er is hard gewerkt, maar ook heel wat afgelachen op die twee dagen…

Content-verslaafd

De retreat in augustus was natuurlijk slechts het startschot. In de weken en maanden daarna zag al die content het daglicht. En begon die content waar iedereen zo hard aan gewerkt had te werken voor hén. De content-trein had het station verlaten en zette heel wat in gang: verhoogde visibiliteit, een verse lading leads, een uitgebreider netwerk en natuurlijk: klanten!

We hoorden niet enkel de positieve feedback van onze Summer of Content crew, we konden met eigen ogen zien welke resultaten ze oogstten in de voorbije maanden. Als ervaringsdeskundigen zijn ze ondertussen overtuigd van wat content voor hun onderneming kan betekenen.

 Van content maken krijg je honger!

Van content maken krijg je honger!

Sterker nog. Er is een onstilbare honger ontstaan naar nog meer content. Een content- verslaving. Want, ook al weten ze nu hoe ze op een strategische en efficiënte manier met content moeten omgaan, die content creeërt helaas zichzelf nog niet. Ook niet in 2018. Die behoefte aan een stevige brok afzonderingstijd om nieuwe content te maken is groter dan ooit, nu ze de content aan het werk gezien hebben.

En dat is precies waarom we op 23 en 24 januari 2018 een tweede editie van de content retreat inplannen: Summer of Content – The Winter Edition.  


Summer of Content – The Winter Edition, dat is:

·      2 gezellige maar o-zo-productieve dagen ongestoord en heel gericht content  creëren

·      op een rustige en inspirerende plek 

·      onder begeleiding van content experten

·      en in gezelschap van gedreven collega-ondernemers

·      zodat je het hele voorjaar kan profiteren van jouw content die al klaar staat

 

Klinkt dat niet ge-wel-dig? Ja?

Binnenkort onthullen we alle details en kan je je inschrijven voor één van de gegeerde plekjes. Stay tuned! 

 

P.S. Wil je ondertussen de zomerse maar dodelijk efficiënte sfeer nog eens opsnuiven? Check dan onze aftermovie!

 

P.P.S. Ondertussen zelf aan de slag met onze favoriete content apps? Download onze content toolkit!

 

 

 

 

 

 

Anouck Meier

volzin, 126 Brugseweg, Ieper, Vlaanderen, 8900