Vernieuwde Home Retreat (+ wedstrijd)

home-3.jpg

Het had niet veel gescheeld of er kwam geen nieuwe Home Retreat. Je weet wel, de DIY-versie van de Summer of Content retreat. Hoe dat komt, waarom we er alsnog één organiseren en wat we allemaal hebben gedaan om de Home Retreat een stevige upgrade te geven, lees je in deze blogpost. 

Hoe het allemaal begon...


Heel het Summer Of Content concept draait rond de 2-daagse retreat: die 2 dagen waarop je met andere ondernemers samenkomt en überproducief content creëert. 

De workshops en de coaching calls zijn er zodat je goed voorbereid aan de meet komt. En alle andere tools en bonussen zijn er om je te helpen sneller, efficiënter, beter en gerichter te kunnen werken.

Na de eerste editie van Summer Of Content kondigden we ook de Home Retreat aan: een Do It Yourself-versie van de Summer Of Content retreat, aan een lagere prijs. De ideale optie voor wie er die 2 dagen niet bij kon zijn, maar toch op een gestructureerde manier met content marketing aan de slag wou.

Deelnemers die om één of andere reden niet konden deelnemen aan de live retreat, konden zo ook de cursus meevolgen, het werkboek gebruiken om aan hun content strategie en plan te werken en gecoacht worden. De retreat zelf, die deden ze dan thuis. Op zichzelf. 

 De bedoeling was dat de deelnemers aan de Home Retreat thuis aan de slag gingen tijdens een eigen, DIY-retreat.

De bedoeling was dat de deelnemers aan de Home Retreat thuis aan de slag gingen tijdens een eigen, DIY-retreat.

De resultaten van de Home Retreaters

Dat was althans de bedoeling.

Want nu blijkt dat het effectief inplannen van die 2 dagen Home Retreat gemakkelijker gezegd is dan gedaan, en dat sommige deelnemers er nu - 6 maand later - nog niet aan toegekomen zijn.

Niet onbegrijpelijk. We hebben het allemaal druk. Er is geen echte deadline. Een afspraak met jezelf is gemakkelijk gemaakt, maar ook weer gemakkelijk verschoven. Je bent op jezelf aangewezen om in gang te schieten. Redenen genoeg dus om die Home Retreat vooruit te schuiven. En nog eens. En nog eens.

Dat is precies waarom we getwijfeld hebben of we de Home Retreat weer zouden aanbieden.

Tegelijk wéten we dat ons content-marketing-batching-systeem echt werkt. En dat de deelnemers die er wel mee aan de slag gegaan zijn, behoorlijk goede resultaten zien. En dus wilden we meer mensen de kans geven om ook te profiteren van dat systeem.

Daarom hebben we de Home Retreat een grondige upgrade gegeven. En er wat deadlines bijgeplakt, om ervoor te zorgen dat het niet bij plannen blijft, maar dat je effectief in actie schiet.

 Niet alle deelnemers aan de Home Retreat hebben al hun content-tweedaagse gehouden. Daarom gaven we de Home Retreat een stevige upgrade, zodat nieuwe deelnemers een hogere slaagkans hebben. 

Niet alle deelnemers aan de Home Retreat hebben al hun content-tweedaagse gehouden. Daarom gaven we de Home Retreat een stevige upgrade, zodat nieuwe deelnemers een hogere slaagkans hebben. 

De vernieuwde Summer Of Content Home Retreat

Wat is er allemaal nieuw? Voor wie alle details wil, is er deze pagina: https://www.summerofcontent.com/home-retreat

Maar in het kort:

  • Je krijgt dezelfde vernieuwde live workshops als de deelnemers aan de live retreat (of je bekijkt de opnames wanneer het jou uitkomt)
  • Met hetzelfde werkboek om je nieuw-opgedane kennis toe te passen in de praktijk voor jouw bedrijf
  • Je kan inloggen in 1 of meerdere van onze online "office hours" waarin je al je vragen over je content strategie en plan rechtstreeks aan ons kan stellen. 
  • En we organiseren maar liefst vier virtuele co-working dagen om in februari samen met de andere enthousiaste Summer of Content leden aan je content te werken.
  • En we gooien er nog een wedstrijdje bij: we bieden een fikse beloning voor wie het beste resultaat haalt op het einde van de maand februari.

We zijn er zeker van dat de deelnemers aan de Home Retreat hierdoor ook meer gedreven gaan zijn in de voorbereiding, in het maken van hun contentplan en in het uitvoeren ervan.

De virtuele co-workingdagen zijn volledige dagen die wij voorzien hebben om samen content te creëren terwijl we allemaal samen via de webcam en de microfoon verbonden zijn in een online meeting room.

Zo kunnen we samen werken aan onze content, maar blijft iedereen gewoon lekker thuis (ja, zelfs in pyjama als je dat wil ;)). En dankzij het pomodoro-systeem is er naast productiviteit ook af en toe ruimte voor wat ontspanning (want dat is ook nodig).

Dat, gecombineerd met de wedstrijd waarbij je je inschrijving kan terugverdienen bij wijze van een gratis ticket voor de volgende Home Retreat van Summer Of Content, lijkt ons een goede combinatie om de Home Retreaters er ook voor te laten gaan deze winter.

Want onze bedoeling is nog steeds dat jij al jouw content voor dit voorjaar klaarstoomt op 2 dagen.

Ben jij er ook bij dit jaar?